Селски пай с пиле

Селски пай с пиле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Аромата на селски пай с пиле се носи из къщата от 30 минути. Време е да му се насладим."

Необходими Продукти

  • броколи - 450 г замразени
  • млечна царевица - 100 г замразена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр.
  • пилешко месо - 2/3 пиле
  • пилешки бульон - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • картофено пюре - 110 г на прах
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 1 с.л.
  • гауда - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се вари в тенджера под налягане за час. Пилето се изкарва от бульона, за да се охлади и обезкости. Останалия бульон се охлажда, сипва се в шише и се съхранява в хладилника за следващо готвене.

Пилешкото се накъсва на мръвчици и необходимото количество се слага в тава.

Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета. Броколите се нарязват на едри парчета. Добавя се млечната царевица. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Всички зеленчуци се овкусяват със сол и черен пипер, като се предвижда дали пилето и бульона са подсолени. Добавя се пилешкия бульон и се разбърква.

Пече се около 40 минути, като през това време се подготвя картофеното пюре. В тенджерка се сипват 500 милилитра вода. Слага се на котлона да заври. Отстранява се от котлона. Добавя се чаена лъжичка сол. Добавя се маслото и прясното мляко.

Сипва се картофеното пюре на прах и се разбърква. Оставя се за минута да набъбне. През това време в него се настъргва гаудата. Разбърква се отново и се получава хомогенна смес.

Поша се пълни с пюрето. Върху пая се правят розички от картофено пюре и се връща във фурната за още 20 минути.

Аромата на селски пай с пиле се носи из къщата от 30 минути. Време е да му се насладим.

Ако обичате този тип запеканки, бихме ви с двете ръце препоръчали да опитате от нашите рецепти за овчарския пай или ароматния картофен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много вкусно!
12.10.2023 09:23
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Страхотна идея за рецепта, ще я опитам :)
27.09.2023 20:43
1