Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с патладжан и карфиол

Запеканка с патладжан и карфиол

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5227k2k1
Запеканка с патладжан и карфиол6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусна запеканка с патладжан и карфиол, която може да сервирате с чеснов сос."

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. (голям 400 г)
  • карфиол - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр. (размер L)
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • моцарела - 125 г
  • твърдо сирене - 20 г (Грана Падано)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода за 5 минути разделения на цветчета карфиол и едро нарязания морков и ги отцедете.

В тигана запържете ситно нарязаните лук и чесън, прибавете обеления и нарязан на кубчета патладжан и гответе за около 15 минути.

Разбийте яйцето със заквасената сметана, солта и подправките.

Сложете зеленчуците в тава, разбъркайте и полейте с яйчената смес.

Отгоре поръсете с настърганата моцарела, а след това с настърганото твърдо сирене.

Печете безмесната запеканка в предварително загрята фурна на 190°C за около 20 минути.

Тази много вкусна запеканка с патладжан и карфиол е готова. По желание може да сервирате към нея любим чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: