Начин на приготвяне
За да приготвите този мармалад е добре да използвате добре узрели плодове, защото няма да се добавя захар.
Нарежете сливите на 4 и махнете костилките.
Нарежете и ябълките на дребни кубчета.
Ябълките не съм белила.
Сложете плодовете в дълбока тенджера и налейте 300 мл вода.
Сварете ги, до пълно омекване, като разбърквате периодично.
След това пасирайте, до гладка смес и върнете на котлона за още 30 минути, вече бъркайки непрекъснато.
Степента на котлона трябва да е средна, защото иначе много пръска и има вероятност да се изгорите.
Щом сладкото без захар достигне желаната гъстота, го разпределете в чисти и сухи бурканчета, които след това стерилизирайте за 15 минути, от момента на завиране.
Опитайте и вие и да ви е сладко!
С Мармалад от сливи и ябълки без захар може да гарнирате сладкиши без захар.