Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци

Азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци са уникално вкусно ястие от японската кухня"

Необходими Продукти

  • азиатски нудели - 120 г
  • мини октоподчета - 200 г
  • глава лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червени пиперки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • терияки сос - азиатски сладко кисел сос
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудълите се приготвят по упътването на опаковката, обикновено се заливат с гореща вода и се оставят за 5 минути.

Лукът и чесъна се обелват и лукът се нарязва на тънки ивици, а чесънът - на ситно.

Червеният пипер се нарязва на тънки ивици.

В дълбок тиган се поставя сусамовото олио и се прибавя лукът, чесънът и пиперката и чушката.

Добавете и мини октоподчетата, почистени и размразени.

Щом зеленчуците се задушат и омекнат добре, се прибавят нудълите и се овкусява със соев сос, лют червен пипер и сос Териаки.

Разбъркват се често нудълите, като всичко в тигана трябва да остане за още 5 минути, да се овкуси с подправките пастата с морски дарове.

Накрая азиатски нудълс с октоподчета и зеленчуци се поръсва с пресен магданоз, нарязан на ситно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: