Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пиле и зеленчуци с азиатски аромати

Пиле и зеленчуци с азиатски аромати

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пиле и зеленчуци с азиатски аромати
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Търсите перфектното пиле за двама? Ето рецептата!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • чушки - 3 бр. жълти
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 25 г
  • къри - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зехтина да се загрее в тиган. Измийте чушките и картофите, обелете, нарежете ги и ги добавете към зехтина. Обелете тиквичката и я добавете към чушките и картофите.

Оставете да къкри за 15 минути и добавете пилешките гърди. Печете още 10 минути.

Разтопете маслото в малка купа и добавете кърито, гарам масала, сол, черен пипер, чесън на прах. Добавете масло към зеленчуците и месото и печете още 5 минути.

Насладете се на пилешкото и зеленчуци с азиатски аромати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: