Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Кето панакота с тиква

Кето панакота с тиква

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето панакота с тиква
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ако обичате някого, пригответе му тази панакота с тиква в знак на любов"

Необходими Продукти

  • бадемово мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл неподсладена 30 % или повече
  • пюре от тиква - 200 г
  • подсладител - 50 г /смесвам стевия с еритритол/
  • канела - 1/2 ч.л.
  • желатин - 15 г Радиком /пакетче и половина/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам стевия и еритритол на прах, които са 1:1, в съотношение със захарта. Ако обичате по-сладко, добавете още подсладител.

В купа се смесват всички съставки без желатина и сместа се разбърква с бъркалка.

Ако използвате друг желатин, преценете колко да сложите. На моята опаковка пише, че е за 300-350 мл. Затова сложих пакетче и половина.

Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. В случая 15 г в 45 мл студена вода.

След като набъбне, се разтваря на водна баня и прибавя към сместа.

След това сместа се разпределя в купички и прибира в хладилника. Разпределих в 5 малки купички.

За два часа разкошната панакота беше напълно готова.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: