Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Тиквени вафли в гофретник

Тиквени вафли в гофретник

Тиквени вафли в гофретник
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Безглутенови вафли, тиквени гофрети без глутен - хем вкусни, хем полезни. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • тиква - 250 г
  • царевично брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • захар - 50 г
  • ванилия - 2 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте яйцата, захарта и ванилията. Разбийте леко с бъркалка.

Добавете сметаната и разбъркайте отново.

Добавете царевичното брашно и бакпулвера и разбъркайте тестото за гофрети с бъркалка.

Настържете тиквата, прибавете я към тестото и отново разбъркайте с шпатула.

Загрейте гофретника. Когато гофретникът се сгорещи, намажете с масло и добавете тесто, като внимателно го разпределите равномерно.

Затворете гофретника и изчакайте гофретите да се изпекат. Времето за готвене ще варира в зависимост от вашият уред.

Това отнема от 3 до 5 минути в зависимост от желаната степен на изпичане.

Изпечете тиквените вафли в гофретник, докато тестото свърши.

Безглутенови вафли - хем вкусни, хем полезни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: