Начин на приготвяне
Комбинирайте яйцата, захарта и ванилията. Разбийте леко с бъркалка.
Добавете сметаната и разбъркайте отново.
Добавете царевичното брашно и бакпулвера и разбъркайте тестото за гофрети с бъркалка.
Настържете тиквата, прибавете я към тестото и отново разбъркайте с шпатула.
Загрейте гофретника. Когато гофретникът се сгорещи, намажете с масло и добавете тесто, като внимателно го разпределите равномерно.
Затворете гофретника и изчакайте гофретите да се изпекат. Времето за готвене ще варира в зависимост от вашият уред.
Това отнема от 3 до 5 минути в зависимост от желаната степен на изпичане.
Изпечете тиквените вафли в гофретник, докато тестото свърши.
Безглутенови вафли - хем вкусни, хем полезни.
Добър апетит!