Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Маринованите моркови с чесън в буркани

Маринованите моркови с чесън в буркани

Маринованите моркови с чесън в буркани
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Маринованите моркови с чесън в буркани са хрупкави, вкусни и вървят с домашната ракия на мъжа им"

Необходими Продукти

  • за 300 г буркан
  • моркови - 2 бр.
  • ябълков оцет - до резката
  • захар - 1/2 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • синапено семе - щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 счукани зърна
  • бахар - 1 зрънце
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си морковите и ги нарязваме на кръгчета.

Чесъна почистваме от люспите.

Поставяме морска сол, захар, бахар, едро смлян чер пипер, скилидките чесън.

Измиваме си добре бурканчетата, като наливаме ябълковият оцет до резката.

Подреждаме морковите и чесъна, като заливаме с вода, която трябва да ги покрие.

Бурканчетата стерилизираме, като слагаме в тенджера със студена вода.

Оставяме да заври и след като се случи, оставяме за 15 минути да ври под ключ.

След това веднага изваждаме бурканите с моркови и обръщаме с капачките надолу.

Оставяме да изстинат напълно и тогава прибираме на хладно.

Маринованите моркови с чесън в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: