Начин на приготвяне
Почистваме си морковите и ги нарязваме на кръгчета.
Чесъна почистваме от люспите.
Поставяме морска сол, захар, бахар, едро смлян чер пипер, скилидките чесън.
Измиваме си добре бурканчетата, като наливаме ябълковият оцет до резката.
Подреждаме морковите и чесъна, като заливаме с вода, която трябва да ги покрие.
Бурканчетата стерилизираме, като слагаме в тенджера със студена вода.
Оставяме да заври и след като се случи, оставяме за 15 минути да ври под ключ.
След това веднага изваждаме бурканите с моркови и обръщаме с капачките надолу.
Оставяме да изстинат напълно и тогава прибираме на хладно.
Маринованите моркови с чесън в буркани са готови.