Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Начос с телешко и авокадо

Начос с телешко и авокадо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Начос с телешко и авокадо7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Хапвайте начос с телешко и авокадо в хубава компания или пред телевизора с чаша вино и любим филм."

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 220 г
  • домати - 1/2 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 малка глава
  • подправки за начос - 1 с.л. (кимион, черен пипер, кориандър, джинджифил, чесън, лют пипер)
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • авокадо - 1/2 бр.
  • лайм - 1/2 бр.
  • кашкавал - около 100 г
  • халапеньос - на вкус (от консерва)
  • начос - 1 пакет, 130 г царевичен тортила чипс
  • доматен сос - мексикански (за сервиране)
  • заквасена сметана - 2 с.л. (за сервиране, по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в олиото до омекване и лек загар. Добавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи, след това сипете доматите, сол, подправките за чипс начос + червения пипер и нишестето разтворено в малко вода. Гответе до сгъстяване.

Настържете кашкавал и сложете малко от него в соса от кайма. Разбъркайте, за да се разтопи от топлината.

Сипете царевичния тортила чипс в подходящо плато и разпределете отгоре каймата, останалия настърган кашкавал и резенчета люта чушка халапеньо.

Обелете половин авокадо, поръсете го обилно със сок от лайм, овкусете със сол и нарежете на кубчета, които също разпределете върху начосите.

Сервирайте с лют мексикански доматен сос.

Хапвайте начос с телешко и авокадо в хубава компания или пред телевизора с чаша вино и любим филм.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: