Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Класическо пиле Качаторе

Класическо пиле Качаторе

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Класическо пиле Качаторе
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
24/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин, а някак е задължително да имате традиционен италиански хляб"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • чушки - 2 бр. червени
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • домати - 600 г консерва
  • захар - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • розмарин - 2 щипки
  • целина - 4 листа
  • босилек - 3 щипки
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции и се овкусява със сол и черен пипер.

Порциите се овалват в брашно и се запържват в сгорещеното олио. Изваждат се.

В същото олио се запържват всички зеленчуци, които предварително са нарязани: лук на полумесеци, морков на колелца, чушки на кубчета, гъби на филийки.

Налива се виното и ястието с пиле се готви до изпаряване на алкохола.

Добавят се доматите и захарта.

Към италианското ястие се прибавят подправките.

Връща се пилешкото месо и ястието се оставя на слаб котлон да къкри около 30 минути, докато течността се изпари.

Класическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: