Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с бекон и рикота

Печено пиле с бекон и рикота

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печено пиле с бекон и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Перфектното предложение за богата семейна вечеря или при специален повод - опитайте, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло около 1, 5 кг
  • зехтин - 3 с.л. студенопресован
  • хляб - 140 г мек, около 3 - 4 филии
  • магданоз - 1 шепа накълцан
  • рикота - 140 г
  • яйца - 2 броя
  • пармезан - 100 г настърган
  • мащерка - 1 шепа накълцана
  • босилек - 1шепа накълцан
  • чесън - 2 накълцани скилидки
  • бекон - 12 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Посолете пилето отвън и отвътре и го оваляйте със зехтин.

Сложете го да се пече в голям съд във фурната за 1 ч и 30 мин, като на няколко пъти го поливате с мазнината и сока.

За плънката първо смелете хляба с магданоза в кухненски робот или настържете хляба на едро ренде.

Объркайте с останалите продукти за плънката без бекона и оформете 12 топки. Увийте всяка от тях в резен бекон.

Опеченото пиле сложете в плато и го покрийте леко с фолио.

Докато пилето почива, отлейте мазнината от съда за печене и сложете в него топките плънка.

За 20 мин ги запечете до златисто и ги сервирайте заедно с пилето като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

васко
васко
Ако някой не знае - Рикотта, Ricotta е извара. Идва от италиански.
25.08.2010 19:26
1
Покажи всички подкоментари