Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле на тиган със зеле и моркови

Пиле на тиган със зеле и моркови

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
44549133344
Пиле на тиган със зеле и моркови
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
23/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пиле на тиган със зеле и моркови - рецепта, която и детето ви може да сготви бързо и вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. около 300 г
  • зеле - 1/4 от средно голяма зелка
  • лук - 1 глава
  • морков - 1
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • соев сос
  • чили сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме пилешкото на кубчета. Овкусяваме го - сол, черен пипер, соев сос, джоджен и го запечатваме.

Ползвах еър фрайъра на програмата за пилешко, разбира се - може и на тигана с малко олио. Когато сме готови, го оставяме в купа на страни.

В тиган слагаме олио и нарязаното зеле. Поръсваме със сол и червен пипер.

Като поомекне и започне да се запича по краищата, добавяме и нарязания лук и настъргания морков. Оставяме ги малко да се позапържат заедно.

Добавяме пилешкото месо към зелето и объркваме.

Сипваме малко чили сос и соев сос.

Ако е необходимо - още сол на вкус.

Махаме пилето със зеле от котлона и разсипваме в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: