Баница с накъсани кори

15/08/2014
Mariana
отMarianaДжедай56093720
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 567
  • Преглеждания за месеца297
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете корите от опаковката и ги разкъсайте на парчета. Разделете ги на три равни части.

В купа чукнете яйцата и ги разбийте добре. Постепенно добавете киселото мляко, в което сте угасили содата за хляб. Сложете и 1-2 с.л. масло.

Намазнете дъното на тавата за печене. Сложете 1/3 от накъсаните кори. Полейте с лъжица масло, сложете 1/3 от сместа, поръсете с натрошено сирене.

Процедурата се повтаря още два пъти. Продуктите се поливат с газираната вода, за да стане по-пухкава баницата.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути или до готовност. Готовата баница се вади от фурната, поръсва се с вода и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

DiD0
DiD0
20.05.2018 12:51
Никъде не пише дали последния слой на баницата е кори или смес. По начина по който е написано остава впечетление, че последния слой е от сместа, в което няма логока. Също не пише след като се извади от фурната и се покрие с кърпа, колко време трябва да стои така?!
0
0
Дани Павлова
Дани Павлова
19.02.2015 11:57
не ми е ясно къде останаха киселото мляко и яйцата
0
0
Лили
Лили
15.03.2015 10:01
"В купа чукнете яйцата и ги разбийте добре. Постепенно добавете киселото мляко, в което сте угасили содата за хляб. Сложете и 1-2 с.л. масло." То си пише къде, Дани. :-)
1
0
34952
34952
14.10.2014 08:34
Тази баница е много вкусна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв