Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки гърди с топено сирене, сметана и гъби

Пилешки гърди с топено сирене, сметана и гъби

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Пилешки гърди с топено сирене, сметана и гъби
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Сервираме пилешките гърди с топено сирене, сметана и гъби, украсени със ситно нарязан копър отгоре по желание."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. сурови
  • гъби - 200 г (печурки или вид по избор)
  • топено сирене - 200 г
  • течна сметана - 1 пакет за готвене
  • чесън - 2 скилидки (ситно нарязани)
  • краве масло - 1 пакет
  • гъбен бульон - 1 пакетче
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • копър - за украса (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загряваме, да се разтопи маслото на средно висока температура. Добавяме ситно нарязания чесън и го задушаваме до омекване.

Нарязваме гъбите на тънки филии и ги добавяме и тях.

Готвим ги, докато се изпари течността им, и станат златисти. Добавяме малко вода и раздробяваме вътре и гъбения бульон.

Оставяме гъбите и чесъна да се задушат за още няколко минути, след което ги махаме от котлона. Подправяме пилешките гърди със сол и черен пипер и ги запичаме леко в предварително загрята фурна на 180 °C.

След което изваждаме запечените гърди, нарязваме ги на средно големи парчета и добавяме пакетчето сметана, разтворена в малко вода.

Към тях прибавяме и сместа с гъбите и чесъна, след което слагаме и топеното сирене.

Връщаме гърдите обратно във фурната и допичаме за около 25-30 минути или докато пилешките гърди се изпекат напълно и сиренето стане златисто.

Сервираме пилешките гърди с топено сирене, сметана и гъби украсени със ситно нарязан копър отгоре по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: