Основно тесто за палачинки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
16/08/2014
"Всичко започва оттук - основно тесто за палачинки "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 870
  • Преглеждания за месеца703
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тесто

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в средата му направете кладенче. Вътре сипете разбитите яйца.

Постепенно и с разбъркване добавете млякото с добавената в него вода.

Разбивайте до получаването на гладка смес. В горещ тиган се капва малко мазнина и се пържат палачинките.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Румяна Вълчева
Румяна Вълчева
18.04.2015 13:59
Пропуснала съм да пиша че 16 лъжици е брашното
0
1
Румяна Вълчева
Румяна Вълчева
18.04.2015 13:58
Най сполучливата рецепта, по която съм правила е:

8 яйца
16 лъжици /с връх/
прясно мляко
100-150 млл. олио

Разбиват се яйцата, постепенно се добавя брашното и млякото, докато се получи рядка консистеция като боза. Добавя се олиото и се разбърква.
За печенето се слагат само няколко капки олио,само за първата палачинка.
Ако се пекат в голям тиган, излизат около 30 фини, тънки и вкусни палачинки.
Добър апетит!
1
0
В
В
21.12.2014 09:39
Брашното е малко за това количество мляко - тестото става малко рядко, затова добавих още малко брашно. Много сполучлива рецепта.
0
0