Мини прасковки

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Мини прасковки
Снимка: Дони Ники
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"От масления крем заделих 2 с.л., оцветих в зелено и направих листенцата на вкусните сладки прасковки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г + за овалване
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 30 г
  • бакпулвер - 10 г
  • хлебна сода - 5 г
  • лимонов сок - от един лимон
  • лимонова кора
  • брашно - 850 до 900 г за меко тесто
  • За оцветяване
  • прясно мляко - 250 мл
  • боя - червена и жълта
  • За слепване
  • маслен крем
  • масло - 125 г
  • кондензирано мляко - 100 г
  • течен шоколад - 1 с.л. с връх
  • трохи - част
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените продукти, особеното е, че хлебната сода добавих в киселото мляко, за да шупне, а бакпулвера добавих в брашното.

Когато събрах тестото, добавих мекото масло и доомесих, докато се получи гладко и нелепнещо по ръцете тесто.

Топчетата изтеглих на кантар по 20 г и подредих в тавата върху хартия за печене. Пекох на 170 °C без вентилатор. Още топли, издълбах с остър нож.

Маслото и кондензираното мляко разбих на крем, добавих течния шоколад и 1/2 от трохите.

Напълних сместа в еднократен пош и напълних с масления крем издълбаните черупки.

Слепих ги една с друга, след което потопих в разтворената в прясното мляко боя.

Овалях в кристална захар малките прасковки.

От масления крем заделих 2 с.л., оцветих в зелено и направих листенцата на вкусните сладки прасковки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: