Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел във форма за кекс

Крем карамел във форма за кекс

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Крем карамел във форма за кекс
Снимка: Дони Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Крем карамел във форма за кекс е просто върховно сладко удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно - 1 л
  • захар - 1/2 ч.ч. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложих 1/2 ч.ч. захар с 1 с.л. вода и сложих на котлона да се карамелизира.

Готовия карамел изсипах във формата за кекс и вниманието разтлах по цялата форма и оставих да се охлади.

Затоплих млякото на котлона, разбих яйцата със захарта и на тънка струйка добавих топлото, не вряло прясно мляко.

Добавих есенция и прецедих през цедка директно във формата, която поставих предварително в тава с по-голям диаметър, за да налея вода.

Сипах хладка вода, негореща, в тавата около 1.700 л

В предварително загрята фурна на 150 градуса пекох крем карамела за час и половина.

Извадих и оставих да изстине добре и прибрах в хладилника.

Трябва да постои поне няколко часа в хладилника крем карамел във форма за кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: