Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Крокети»Рибни крокети

Рибни крокети

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Рибни крокети3 / 3
17/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
80 мин.
"Добавете свежа салата и малко студено бяло вино, за да неутрализирате мазнината от пърженето и получавате перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 450 г филе
  • прясно мляко - 300 мл
  • картофи - 450 г сварени
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 15 г
  • галета - 225 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за 15 минути рибното филе в млякото. Отцедете и ги почистете от кожата и костите.

Пасирайте рибата заедно с картофите, чесъна, добавете и магданоз.

Разбитите яйца с маслото с яйцата и овкусете със сол и черен пипер.

Добавете 2 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре.

Сместа се оставя за 30 минути в хладилник. След което от нея с мокри ръце се оформят продълговати крокети.

Овалват се в галета и се пържат до зачервяване в предварително сгорещено олио.

Изпържените рибни крокети отцедете върху салфетка и сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: