Начин на приготвяне
Вкъщи сме на два лагера, консумиращи животински продукти и неконсумиращи. За да си облекча готвенето, често прибягвам до десерти, които да ядем всички.
Такъв е и днешният шоколадов сладкиш.
Имах останал половин ананас, нарязан на парчета, си стоеше в хладилника.
Днес го сготвих на сладко, а след това влезе в този веган сладкиш.
Ето как!
Ананас, нарязан на дребно, и захарта с водата се слагат в дълбок съд и така се сварява до леко сгъстяване - десетина минути.
Към свареното сладко добавих водата, топла, захарта, предвидена за тестото, бакпулвер, разбърках до шупване, след това добавих олиото и брашното от рожков, бялото брашно. Бъркаме до гъсто кексово тесто.
Намазвам подходяща форма /20:35см/ с олио обилно и изсипвам сместа.
Печем на 160 °C с вентилатор до суха клечка, около 35 мин, зависи от фурната.
Готовият сладкиш не лепне по клечката за проба.
Отгоре поръсвам веган шоколадов сладкиш със сладко от ананас с шоколадови пръчици.
Вкусна комбинация, която определено ще ви хареса :)
Като шоколадови почитатели едно ще ви кажем - шоколадовата торта, шоколадовите мъфини и шоколадовия кекс нямат равни на себе си. Да ви е вкусно!