Сиренява лютика

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сиренява лютика
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
16/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сиренява лютика - по-вкусна от която и да било лютика"

Необходими Продукти

  • чушки 6 бр. червени и зелени
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 100 г бяло саламурено
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и слагат в тенджера с похлупак. Така се задушават и обелват по-лесно. Почистват се старателно от дръжки, семки и люспи.

В купа се счукват скилидките чесън. Към тях се прибавят нарязаните на дребно или смлени в блендер чушки.

Прибавя се натрошеното сирене и всичко се разбърква.

Олиото се загрява и изсипва върху лютиката и отново обърква.

По желание може да се прибавят някакви зелении, като например нарязан на ситно магданоз.

Сиренява лютика е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Атанасова
Боряна Атанасова
Много хубава лютика направих двоина доза .
17.03.2024 20:12
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте! Тази лютика може ли да се сложи в буркани за зимата и колко време ще трябва да се стере?
16.02.2024 14:03
1
1
1
Покажи всички подкоментари