Начин на приготвяне
Запържваме в част от маслото нарязаните на ситно чесън и гъби.
След като са готови, изваждаме от тигана и в него запържваме дробчетата.
Когато хванат загар, връщаме гъбите и чесъна в тигана, овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка и добавяме малко пилешки бульон или вода.
Прибавяме кестените, които натрошаваме с ръце и оставяме всичко да се задуши за около 5 минути.
След като течността се изпари, добавяме сметаната, разбъркваме и отстраняваме от котлона.
Пасираме още топла сместа и при нужда добавяме още подправки.
Поставяме в малки бурканчета и заливаме с разтопено масло, за да се съхрани по-добре пастетът.
Поднасяме върху филийка хляб пастетът с кестени.