Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета или гърдите и ги обезкостете. Ако не обичате кожата, махнете я.
Надробете месото и го оставете на една страна.
Моркова и чушките нарежете на много ситни кубчета.
Зеления лук нарежете като за салата. Маслините отрежете на две половинки а краставичките на тънки ивички. Кашкавала настържете а чесъна минете през преса или начукайте.
В тигана налейте зехтина или олиото и маслото. Когато зегреят, добавете морковите. Пържете няколко минути и добавете лука. Разбъркайте и прибавете чесъна и пилешкото месо. Последователно добавете граха и царевицата.
Посолете и подправете с подправките. Налейте бульона и задушете под капак за 10-15 минути след което добавете сметаната. Оставете да поври, без да слагате капак още 10 минути, и свалете от котлона.
Добавете маслините, краставичките и кашкавала. Разбъркайте всичко много добре.
Вземете лист бутертестото и по-голямата част разтеглете по дъното и стените на тавата.
Изсипете плънката и изравнете соления пай. От останалата част от листа, отрежете ленти и ги наредете отгоре като решетка. Можете да намажете със жълтък, по желание.
Печете пая в загрята на 200 °C фурна за 30-40 минути но все пак се съобразявайте с вашата фурна.
Поднесете пилешки пай фантазия, докато е топъл.
Приятен апетит!