Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Веган сладкиш с тиква и фъстъчено масло

Веган сладкиш с тиква и фъстъчено масло

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган сладкиш с тиква и фъстъчено масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Наистина много, много вкусно се получи този веган сладкиш с тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 кг
  • захар - 1 ч.ч. или на вкус
  • канела - по желание
  • фъстъчено масло - 2 с.л. с връх
  • слънчогледово масло - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Веган сладкиш с тиква с фъстъчено масло, уникално вкусен, идеален за постите.

Първо, в тава с хартия за печене поставям нарязана на кубчета тиква. Поръсвам с мъничко олио и една-две лъжици захар и запичам за десет минути, да омекне.

През това време разбивам останалата захар с топла вода и фъстъчено масло. Слагам останалото олио и бакпулвер, така захарта се стопява лесно - и накрая брашното. Трябва да се получи гладко и хубаво тесто.

Сега върху тиквата може да поръсите с малко канела.

Изсипваме тестото върху тиквата. Пека на 170 °C с вентилатор до суха клечка, става бързо, десетина минути, но зависи от фурната, следете.

Готовият сладкиш с тиква оставям да се охлади, нарязвам на триъгълници, при сервиране обръщам парчето с тиквата нагоре и поръсвам с уроци от изрезките или веган бисквити, може с кокос или ядки по желание.

Наистина много, много вкусно се получи този веган сладкиш с тиква!

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: