Начин на приготвяне
Веган сладкиш с тиква с фъстъчено масло, уникално вкусен, идеален за постите.
Първо, в тава с хартия за печене поставям нарязана на кубчета тиква. Поръсвам с мъничко олио и една-две лъжици захар и запичам за десет минути, да омекне.
През това време разбивам останалата захар с топла вода и фъстъчено масло. Слагам останалото олио и бакпулвер, така захарта се стопява лесно - и накрая брашното. Трябва да се получи гладко и хубаво тесто.
Сега върху тиквата може да поръсите с малко канела.
Изсипваме тестото върху тиквата. Пека на 170 °C с вентилатор до суха клечка, става бързо, десетина минути, но зависи от фурната, следете.
Готовият сладкиш с тиква оставям да се охлади, нарязвам на триъгълници, при сервиране обръщам парчето с тиквата нагоре и поръсвам с уроци от изрезките или веган бисквити, може с кокос или ядки по желание.
Наистина много, много вкусно се получи този веган сладкиш с тиква!
Опитайте!