Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта във топла вода и Оставете за 10 минути.
В дълбока купа пресейте брашното 7 ч.ч.и добавете солта.
Разбийте яйцето, захарта, прясно мляко и олио и изсипете в брашното + маята.
Замесете меко тесто и Оставете да втаса за 40 минути. Премесете и oставете за още 20 мин.
Премесете тестото и разделете на 3 равни части. Разточете и нарежете на 4 големи триъгълника.
От едната страна на всеки триъгълник сложете парче масло, крема сирене и малиново сладко. Прегънете, така че да получите отново триъгълник (вижте снимките).
Притиснете с пръсти краищата на кифлите, така че да не изтече плънката при печене и навийте на кифличка.
Редим върху хартия за печене и намажете с масло и поръсете със захар. Печете на 170 °C до златисто около 40 - 45 минути.
Поднесете кифлички със крема сирене и сладко от малини топли с чаша чай!