Начин на приготвяне
Измивате и нарязвате гъбите на средно големи парченца.
Нарязвате праза на средно големи парчета, за да се усеща с плънката.
Задушавате гъбите и праза до плоуготовност, като ги овкусявате с риган и сол на вкус и оставяте да се охладят.
Разбивате две яйца и натрошавате сиренето към тях.
След като се поохладят гъбите и празът, ги добавяте към яйцата и сиренето и разбърквате добре сместа.
Взимате корите за баница и ги слагате две по две, намазвайки леко с олио и поръсвайки с плънката по цялата кора.
Навивате кората и я поставяте на кравай в средата на тава, намазана с олио.
Навивате баницата и редите корите около първата, докато свърши плънката за баницата с гъби.
Накрая намазвате леко отгоре корите с олио и слагате да се пече на ок.180 °C до златист загар на баница с праз, гъби и сирене.