Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пад Тай с оризови нудли

Пад Тай с оризови нудли

Пад Тай с оризови нудли
Снимка: Рецептите на Ивето
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сервирайте пад тай с оризови нудли с лайм може и с натрошено кашу и пресен лук - зелената част"

Необходими Продукти

  • оризови нудли - 100 г
  • соеви кълнове - 100 г
  • лук - 30 г
  • пресен лук
  • пресен чесън
  • скариди - 10
  • шийтаке - 400 г гъби
  • моркови - 1 голям
  • яйца - 1
  • лайм
  • олио - зехтин и малко сусамово олио
  • за соса
  • сос от стриди - - 2 с.л.
  • woksauce - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете нудлите в купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 1 час. Вместо това може да ги сварите за 5 минути.

Смесете в друга купа соса от стриди, woksauce-a, соевия сос и кафявата захар, и добавете малко вода.

Запържете гъбите в малко олио или масло, докато почервенеят леко

Запържете нарязаните моркови в малко олио (може да се смеси със сусамово олио ) в Wok тиган.

Когато леко се запържат морковите, се добавя лукът и леко се посолява. Ще добавим солен сос, така че не прекалявайте със солта. Добавете чесъна, после соевите кълнове и ги оставете да станат прозрачни за 2-3 минути.

Добавете скаридите, малко сол отново и бялата част на зеления лук. Добавете едно яйце и го разбъркайте, за да се смеси с всичките продукти и да стане на парцали.

След това добавете запържените гъби и нудлите. Добавете соса и оставете, докато изври водата. Разбъркайте, докато всички нудли поемат соса и яйцето.

Сервирайте пад тай с оризови нудли с лайм (може и с натрошено кашу) и пресен лук (зелената част).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: