Начин на приготвяне
За начало е важно да поясним, че рибата за приготвяне на севиче трябва да е изключително прясна и да я замразим за 48 часа, преди да приготвяме ястието. Отмразяваме я непосредствено преди да започнем приготовленията.
Другото пояснение, е че лукът в оригиналната рецепта е червен, аз обаче съм ползвала тук обикновен лук за салата, който не е лют.
Чушката може да бъде зелена или червена, както прецените.
Първо, си нарежете сьомгата на малки кубчета. Посолете с 4 щипки сол и 4 щипки черен пипер. Разбъркайте и оставете настрана.
В каната на блендер сложете корите от цитруси. Пуснете уреда да ги смели на ситно.
Добавете 2 щипки сол, ситния лед, соковете от лимон и лайм, чесъна, джинджифила, кориандъра (запазете листенца от него за украса) и олиото от сусам.
Пуснете да се смелят съставките и по желание прецедете.
Сипете ароматната смес върху сьомгата и разбъркайте.
След това почистете и нарежете лука на ивици или кубчета, а чушката - на малки парченца. Сложете ги в купата при рибата.
Добавете царевицата, още накълцан кориандър и лютия сос Табаско. Разбъркайте добре.
Сервирайте севичето от сьомга добре охладено в малки чашки, украсено със свежи листенца кориандър.
* Рецептата е адаптирана от Cookidoo
Добър апетит!