Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Севиче от сьомга

Севиче от сьомга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Севиче от сьомга
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Сервирайте севичето от сьомга добре охладено в малки чашки, украсено със свежи листенца кориандър."

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г прясно филе без кожа и кости
  • кора от портокал - 8 ивици, без бялата част
  • кора от лайм - 4 ивички, без бялата част
  • сок от лимон - 60 мл
  • сок от лайм - 30 мл
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • джинджифил - 2 см корен
  • кориандър - 1 стрък, листата
  • лук - 200 г
  • чушка - 100 г
  • табаско - 1/2 ч.л. или на вкус
  • сол - 6 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • лед - 100 г дребен
  • сусамово олио - 30 мл (или зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало е важно да поясним, че рибата за приготвяне на севиче трябва да е изключително прясна и да я замразим за 48 часа, преди да приготвяме ястието. Отмразяваме я непосредствено преди да започнем приготовленията.

Другото пояснение, е че лукът в оригиналната рецепта е червен, аз обаче съм ползвала тук обикновен лук за салата, който не е лют.

Чушката може да бъде зелена или червена, както прецените.

Първо, си нарежете сьомгата на малки кубчета. Посолете с 4 щипки сол и 4 щипки черен пипер. Разбъркайте и оставете настрана.

В каната на блендер сложете корите от цитруси. Пуснете уреда да ги смели на ситно.

Добавете 2 щипки сол, ситния лед, соковете от лимон и лайм, чесъна, джинджифила, кориандъра (запазете листенца от него за украса) и олиото от сусам.

Пуснете да се смелят съставките и по желание прецедете.

Сипете ароматната смес върху сьомгата и разбъркайте.

След това почистете и нарежете лука на ивици или кубчета, а чушката - на малки парченца. Сложете ги в купата при рибата.

Добавете царевицата, още накълцан кориандър и лютия сос Табаско. Разбъркайте добре.

Сервирайте севичето от сьомга добре охладено в малки чашки, украсено със свежи листенца кориандър.

* Рецептата е адаптирана от Cookidoo

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: