Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Тосканска пилешка супа

Тосканска пилешка супа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Тосканска пилешка супа
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Готовата тосканска пилешка супа поръсете със ситно нарязаните пресен магданоз и листа от целината. Бон Апети, рагаци!"

Необходими Продукти

  • пилешко гърди - 400 г (сварени)
  • ризи - 1 ч.ч . (или друг вид дребна паста напр. квадручи, стелини и диталини)
  • пилешки бульон - 2 литра
  • кромид лук - 1 глава (ситно нарязана)
  • целина - 2 стъбла с листата
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте зехтина и добавете наситнения лук с щипка сол.

Задушавайте няколко минути, след което добавете наситнения чесън и гответе още няколко минути.

Добавете нарязаните на дребно моркови и целина. Задушете зеленчуците за около 3 - 4 минути, след това добавете обелените и нарязани на кубчета домати.

Добавете бульона и пилешкото месо, също нарязано на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.

Намалете котлона и оставете вкусната пилешка супа да къкри 15-20 минути. Накрая добавете дребната сурова паста и гответе около десеттина минути или според указанията на опаковката.

Готовата тосканска пилешка супа поръсете със ситно нарязаните пресен магданоз и листа от целината.

Бон Апети, рагаци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супата е превъзходна!
22.12.2023 23:20
1
1
Покажи всички подкоментари