Начин на приготвяне
В купа смесете яйцето, захарта, солта и разбъркайте.
Добавете олиото, леко затопленото кисело мляко и разбъркайте добре.
Постепенно към сместа, прибавяйте предварително пресятото брашно и бакпулвера, замесете меко тесто. Разделете тестото на две части, разточете всяка част на тънка кора и с кръгъл резец, изрежете на малки кръгове тестото.
Премахнете изрезките и поръсете кръгчетата с предварително смесените захар и канела.
Леко притеснете краищата и внимателно навийте на рулца, като защипвате края, за да не се разтвори пуричката.
Подредете така оформените пурички в тава, постлана с хартия за печене. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златист цвят за около 15 минути.
Още горещи подредете пуричките в чиния и поръсете обилно с пудра захар.
Умерено хрупкави, нежни и много вкусни коледни пурички със захар и канела!