Руска супа от риба треска

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
24/08/2014
"Защото не всички рибни супи са еднакви, тази заслужават вашето специално внимание "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • треска - 400 г филе
  • картофи - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1500 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 2 щипки
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • копър - 10 стръка
  • сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва, добавя се черният пипер, картофите, нарязани на резенчета, солта и предварително запърженият ситно нарязан лук.

Рибата се реже на парчета, напръсква се с разреденото с 1 супена лъжица вода лимонтузу и се добавя в супата, когато картофите омекнат.

Добавят се парченца масло и нарязаният на ситно копър. Супата ври до омекване на рибата. Сервира се със сметана.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар