Испанска чеснова супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Испанска чеснова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Уникална богата супа, специално за хора, които си падат по наситения вкус и лекия чеснов аромат"

Необходими Продукти

  • шунка - 50 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 150 г
  • хляб - 5 филии бял
  • бульон - 500 мл пилешки
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 12 скилидки
  • зехтин - 20 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на едро, хлябът се нарязва на едри кубчета. Хлябът се пържи при непрекъснато бъркане. Шунката се реже на едри кубчета, дробчетата се режат на едро.

Лютата чушка се реже на ситно. Чесънът се запържва на среден огън за 30 секунди, добавят се дробчетата и шунката и се пържи 2 минути.

Добавят се пържените кубчета хляб и се пържат 1 минута. Добавя се нарязаната люта чушка и бульонът и се кипва. Вари се 20 минути на слаб огън под капак.

Яйцето се разбива и се добавя в супата при непрекъснато бъркане. Добавя се сол и супата се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: