Пълнен заек с гарнитура в собствен сос

ВаняВаня
Новак
41
40
24/08/2014
"Хубавите работи стават бавно, а вкусният заек - бавно и в собствен сос "
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 778
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и 2-3 гъби на ситно и запържете в олио. Добавете ориза и разбъркайте за минута. Посолете със сол и черен пипер на вкус. Залейте с 2 к. ч. вода. Щом оризът поеме водата, снемете от котлона.

Сложете заека в тава и го напълнете с ориза. Забодете го с клечки за зъби, за да не се отваря или го зашийте с конец. Намажете го с няколко капки олио, сол и черен пипер.

Почистете гъбите, морковите и картофите и ги нарежете на едро. Разпределете ги около заека в тавата, посолете със сол и няколко капки олио.

Залейте с 1 1/2 ч. ч. вода и покрийте със фолио, за да се задуши за около 120 мин. на 250 градуса. Махнете фолиото и запечете за 10 мин. да се получи златиста коричка.

Сервирайте с бяло вино или бира!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар