Печен боб в гювеч

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Печен боб в гювеч
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Традиционен боб в гювече за празничната Бъдни вечер."

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • пиперки - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1/4 връзка пресен
  • чубрица - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този боб в гърне Накиснах боба в студена вода за една нощ, след това го сложих да заври и смених първата вода.

Варих още малко, докато бобът леко се посвари.

На дъното на глинен гювеч сипах олиото и червения пипер.

Нарязах на ситно лука, чесъна и морковите и също сложих в гювеча.

Поръсих с чубрица и ситно нарязан джоджен, посолих и сложих дафиновия лист.

Върху зеленчуците пресипах твърдо свареният боб заедно с водата, в която се е варил.

Сложих гювеча с боба в студена фурна и пекох около 2 часа на 180 °C с вентилатор.

Традиционен печен боб в гювеч за празничната Бъдни вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: