Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен Гювеч със Зелен боб

Постен Гювеч със Зелен боб

Постен Гювеч със Зелен боб
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Постен безмесен гювеч за всички, на които име втръснало от мръвки"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1 буркан
  • картофи - 3 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • зеленчукова подправка
  • магданоз
  • целина
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете картофите, лука и моркова.

Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете за кратко в олиото. Изсипете сместа в глинен гювеч.

Добавете нарязаните на кубчета картофи, зеления фасул и доматения сок.

Овкусете със сол и подправки, добавете и червения пипер.

Налейте 1 ч.ч. вода и похлупете гювеча с капака.

Сложете във фурната и включете градусите на 200.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз, преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: