Начин на приготвяне
Пресях в купа 400 г брашно и към него + солта и бакпулвера. Смесих ги и един след друг сложих останалите продукти.
Започнах да бъркам с лъжица сместа, като постепенно пресявах от брашното, което отделих.
Когато започна да се отлепя от купата и става на топче тесто, го доомесих на плота. Месих до меко тесто.
Сложих го в тавата върху хартия за печене, като леко го разстилах с ръце, да изпълни формата.
Оставих го да почине 15 минути. Надупчих вкусната содена питка с вилица и леко с две вилици направих борд.
Пекох питката за Бъди вечер на 170°/ 30 минути, след това намазах с яйце и пекох още 15 минути.
Млечна содена питка за онези от вас, които не могат да постят :)
Коментари