Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Френски козунак

Френски козунак

Френски козунак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Едно от бижутата на Френската кухня - невероятен френски козунак с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 200 мл
  • За глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.

Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя се на топло да втаса.

Бриошите се правят, като от тестото се подготвят по две топчета едното по-голямо, едното по-малко.

Намазват се с жълтък, оставят се да втасат, отново се намазват, поръсват се с орехи. Пекат се в затоплена до 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: