Начин на приготвяне
Почистените зеленолистни зеленчуци и лукът се измиват, на кейла се махат дръжките, след това се нарязват и овкусяват с малко сол, зехтин, лютивка.
Добавят се нарязани маслини. Престояват така около 20 мин.
В тавичка се подрежда рибата и се поръсва с черен пипер.
Варените картофи се намачкват с вилица.
Върху рибата се подреждат зеленчуците. Следва сметаната, може да ползвате и заквасена.
Най-отгоре се слагат картофите и се притискат.
Ръсвам мъничко олио отгоре и се пече на умерена фурна до лек загар на картофите - към 20 мин на 200 °C.
Готовият рибен пай се охлажда леко и се сервира.
Добър апетит с моя рибен пай със средиземноморски привкус.