Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Праз с яйца по турски

Праз с яйца по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Праз с яйца по турски
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Миш-маш с праз и яйца от турската кухня. Прекрасно ястие, което можете да хапвате по всяко време на деня."

Необходими Продукти

  • праз - 6 бр.
  • яйца - 12 бр.
  • подправка "бахарат" - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин pomace - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива.

Нарязва се на ситно.

Зехтинът се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие и към него се прибавя празът.

Празът се запържва до златисто при продължително бъркане на средна температура. Не се запържва на силен огън, т.к. празът се прегори бързо.

Яйцата се разбиват на пяна в отделна купа.

Прибавя се подправката Бахарат, червеният пипер и солта.

Разбърква се много добре.

След като празът се е запържил до златисто, се прибавят яйцата.

Пържи се миш-машът 10 мин. при постоянно разбъркване на среден огън, след което се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: