Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Бърз пирог с круши

Бърз пирог с круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бърз пирог с круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • нишесте - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр. (жълтъци)
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • захар - 200 г
  • бакпулвер - ¼ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • круши - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, нарязват се на тънки резенчета и се смесват със захарта.

Смесват се брашното, нишестето, маслото, яйцата, прясното мляко, бакпулверът и солта. Замесва се тесто.

В тавичка, намазана с мазнина, се нареждат крушите. Заливат се с тестото и се пекат 45 минути на 180 градуса.

Сервира се обърнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: