Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия, печена с маслини

Скумрия, печена с маслини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Скумрия, печена с маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 500 г филе
  • маслини - 150 г (без костилки)
  • галета - 4 с.л.
  • естрагон - ½ ч.л. (нарязан)
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • чесън - 1 скилидка
  • майонеза - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се нарязват на ситно. Добавят се нарязаните на ситно яйца и нарязаният на ситно чесън. Добавя се галетата, естрагонът и майонезата и всичко се смесва.

Рибата се нарязва на парчета, осолява се и се поръсва с черен пипер. Върху всяко парче се слага от предварително приготвената смес.

Рибата се нарежда върху намазана с мазнина тава и се пече 25 минути на 200 градуса. Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: