Топъл джинджифилов сладкиш

ИларияИларияНовак1171205
04/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 457
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със содата, канелата, джинджифила и индийското орехче.

Медът се загрява леко, добавя се маслото и кафявата захар и всичко се разбърква. Тази смес се добавя в брашното и се разбърква добре.

Добавя се едно яйце и прясното мляко и тестото се излива в тавичка. Пече се 1 час на 180 градуса. По желание в тестото може да добавите нарязан захаросан джинджифил.

Оставя се да изстине в тавата. Приготвя се лимонов сос, като три жълтъка се разбиват със захарта до пяна.

Слагат се на водна баня и разбиването продължава, като се добавя сокът и настърганата кора на двата лимона.

Добавя се ромът и виното. Сосът се загрява до сгъстяване, като непрекъснато се бърка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар