Топъл джинджифилов сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
04/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 074
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със содата, канелата, джинджифила и индийското орехче.

Медът се загрява леко, добавя се маслото и кафявата захар и всичко се разбърква. Тази смес се добавя в брашното и се разбърква добре.

Добавя се едно яйце и прясното мляко и тестото се излива в тавичка. Пече се 1 час на 180 градуса. По желание в тестото може да добавите нарязан захаросан джинджифил.

Оставя се да изстине в тавата. Приготвя се лимонов сос, като три жълтъка се разбиват със захарта до пяна.

Слагат се на водна баня и разбиването продължава, като се добавя сокът и настърганата кора на двата лимона.

Добавя се ромът и виното. Сосът се загрява до сгъстяване, като непрекъснато се бърка.

Цветна мерителна кана 500 мл-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветна мерителна кана 500 мл
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Всяка домакиня трябва се въоръжи с мерителна кана в едната ръка, докато готви. Перфектните ястия се получават с перфектните мерки. Имате цели 500 мл вместимост на разположение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар