Савойски тартифлет

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Савойски тартифлет1 / 2
29/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • бекон - 300 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • сметана - 120 мл
  • бяло вино - 300 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • козе сирене - 400 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кубчета. Варят се 5 минути. Беконът се реже на кубчета и се запържва на тиган. Щом порозовее, се добавя нарязаният на ситно лук и се запържва 2 минути.

Добавя се виното и котлонът се увеличава, за да се изпари течността бързо. Разбърква се през цялото време, докато се сгъсти.

Котлонът се намалява, добавят се сметаната и солта. Сместа се загрява на бавен огън, без да кипва. Тавичка се намазва с масло и се натрива с чесън. Слагат се картофите и се заливат със соса. Разбъркват се.

Козето сирене се нарязва на парчета и с тях се покриват картофите със соса. Пече се 25 минути на 200 градуса, до образуване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: