Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони по савойски

Макарони по савойски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Макарони по савойски1 / 2
04/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 1 л
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • козе сирене - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно и се запържва в маслото на бавен огън до златисто. Вади се от тигана и на негово място се слагат макароните, които се запържват при непрекъснато бъркане в продължение на 8 минути.

Като станат златисти, се заливат с вряща вода, варят се 3 минути, добавя се сол, черен пипер и всичко се разбърква.

Вари се още 15 минути. Добавя се бялото вино, намачканото сирене. Всичко се вари още 1 минута и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: