Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско роле с картофи на фурна

Свинско роле с картофи на фурна

Свинско роле с картофи на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Свинското роле се нарязва на филийки и се сервират по 2 парчета печено свинско заедно с приятната компания на картофа."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 2.5 кг
  • моркови - 6 бр.
  • печурки - 1 буркан мариновани
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • картофи - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле в моя случай бяха 2 парчета. Всяко от тях се разрязва по дължина, като от цилиндрична форма трябва да стане на един голям лист месо с дебелина около 1.5 см. Разреза е спираловиден отвън навътре, към центъра на месото.

Морковите се измиват и слагат в тенджерка с вода. Слагат се на котлона до омекване. Отцеждат се и се оставят да се охладят, като може да се залеят със студена вода.

Големите парчета месо се натриват добре със сол и от двете страни. Поръсват се с черен пипер. Морковите се обелват. Нарязват се на дълги лентички.

Гъбите се отцеждат и се разрязват на две през средата. Нареждат се по равно върху всяко от свинските парчета. Завива се като руло.

С конец се завързват солени рула, за да останат във формата на роле.

Подготвя се нагорещен тиган с олио, за да се запечата месото. Ролетата се запечатват едно по едно от всички страни. Слагат се в голямата тава, която има капак.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на полумесеци. Добавят се в тавата. Овкусяват се със сол.

Останалата мазнина от запечатването на ролетата се добавя. Добавя се вода. Слага се капакът и се пече на 180 °C около 150 минути. Преди да се изкара от фурната, капакът се отстранява за 10 минути.

Свинското роле се нарязва на филийки и се сервират по 2 парчета печено свинско, добавя се от картофа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: