Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с извара и яйца в доматен сос

Пълнени чушки с извара и яйца в доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пълнени чушки с извара и яйца в доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"По аромата ще усетите тези пълнени чушки в доматен сос и ще си запазите поне две за вечеря"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. за пълнене големи
  • плънка
  • извара - 600 г
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • за доматен сос
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, разрежете ги на две по дължина и ги почистете от семената.

В подходяща дълбока купа, смесете изварата с яйцата, добавете олиото, сол на вкус и накълцания магданоз.

Разбъркайте всичко добре, до еднородна смес. Напълнете чушките с готовата приготвена смес.

За доматения сос в блендер нарежете доматите, лука, чесъна и ги смелете. Добавете олиото и посолете на вкус. Сипете приготвения доматен сок в тавичка и наредете плътно напълнените чушки.

Поставете тавата в предварително нагрятата на 200 градуса фурна и печете чушките около 25 минути. Малко преди да са готови, поръсете с едро настърган кашкавал и върнете да се пече до златисто кафяво.

Лесни и бързи пълнени чушки с извара и яйца в доматен сос с невероятен вкус и аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: