Начин на приготвяне
Всеки картоф добре измит с кората завийте в алуминиево фолио и поставете в тавичка, да се пекат във фурна за около 50 минути на 200 °C или до омекването им.
След като са вече изпечени, се оставят малко да се охладят и се разрязват на две равни половини на дължина.
В тавичка се нареждат картофите с кората отдолу и рязаната час нагоре. Внимателно се посолява всеки картоф. С остър нож се прави решетка на всеки картоф от вътрешната страна.
Разпределя се краве маслото върху всички парчета картофи. След това се поставя топеното сирене върху всеки картоф и се подправя с останалите подправки черен пипер, розмарин.
Поставя се тавичката отново за 10 минути до разтапяне на топеното сирене. След това с вилица се понамачква топеното сирене и се поставя предварително настъргания кашкавал.
Отново се връща тавичката с апетитните печени картофи във фурната на 220 °C за допичане на кашкавала до приятен загар.
Сервирайте топли двойно печени картофи със сирене.