Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с орехи и пудра захар

Курабийки с орехи и пудра захар

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Курабийки с орехи и пудра захар
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
42
"Най-вкусните и ароматни курабийки с орехи и пудра захар."

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • извара - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • краве масло - 150 г меко
  • орехи - цели ядки
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 20 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за сладкиши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресейте брашното. Добавете мекото масло и стрийте на трохи. Добавете и останалите продукти: изварата, киселото мляко със содата, яйцата, захарта, и подправките.

Универсалната подправка за сладкиши, можете да замените с 1 ч.л. канела смесена със стрит карамфил, 1-2 зъбчета.

Омесете тестото. Не добавяйте допълнително брашно.

Късайте по малко от тестото и оформяйте на топки, колкото голям орех. В процеса на печене курабийките ще удвоят обема си.

В средата поставете 1/4 от ореховата ядка.

Подредете топките в тава, на разстояние една от друга сладките с орехи.

Печете в предварително заграта на 200 градуса фурна за 20 минути.

След като се изпекат, ги оставете леко да изстинат и ги поръсете обилно с ванилова пудра захар.

От посоченото количество продукти излизат 40-42 броя курабийки с орехи и пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: