Начин на приготвяне
Каймата се запича на тиган, като непрекъснато се бърка.
Овкусява се с черен пипер и чубрица.
Моркова се рендосва, лука и пиперките се нарязват на дребно и се задушават с малко олио, вода и сол.
Когато изври водата, се добавят доматите и захарта. Готви се докато се посгъсти.
Сосът за пастата пасира, към него се добавя каймата и се готви за още 15 мин.
Прибавя се малко босилек /пресен/.
Пастата фузили се вари в подсолена вода и 1 с.л. олио според указанието на опаковката.
Когато е готова, се прецежда. И се изсипва в подходящи чинии, полива се обилно със сос и се поръсва с рендосан кашкавал.
Фузили с вкусен сос и кашкавал поднасяме с бяло вино или друго по избор.